Professioneel maatwerk

We beschikken over opslagruimtes van verschillende groottes waar we uw producten gekoeld of diepgevroren kunnne stockeren, zowel voor korte als lange termijn. Laden en lossen gebeurt kort op de bal en volledig afgestemd op uw aankomst- en vertrektijden.

Koelen, vriezen, snelvriezen en ontdooien

Vanden Avenne Vrieshuis werkt uitsluitend met hoogtechnologische en volledig computergestuurde installaties. De gewenste producttemperaturen in de koel-en vriesruimtes ( +14 tot -40°C ) worden bereikt met behulp van een centrale ammoniakinstallatie met 5 schroefcompressoren en 1 bitscompressor. De ononderbroken koudeketting wordt verzekerd aan de hand van temperatuurcontroles en –registraties.

Het ontdooien vindt plaats in speciaal hiervoor uitgeruste tempereerzalen, wat ideaal is voor food-artikelen zoals chocolade, boter,… De ontdooifase verloopt volledig computergestuurd en volgens een strikte procedure zodat hier ook een optimale kwaliteit gegarandeerd wordt.

Strenge controle

Vrieshuis Vanden Avenne bezit de nodige erkenningen die bewijzen dat de goederen met de grootste zorg bewaard worden:

Koelcellen

Het vrieshuis beschikt over 10.000 m3 opslagruimte.

Uw producten worden veilig en hygiënisch opgeslagen in goed geconditioneerde koelcellen (+4 °C tot +15 °C). Onze apparatuur staat dag en nacht onder controle van een meldkamer. Die zorgt ervoor dat de temperatuur en de kwaliteit gewaarborgd blijven.

Vriescellen

Naast de 10.000m3 opslagruimte in koelcellen beschikt het vrieshuis ook over 120.000m3 opslagruimte vriescellen. Diepvriezen is van alle bewaarmethodes het meest natuurlijk proces.

Vanden Avenne vrieshuis beschikt over individuele – en drive-in rekken in een aantal kleine en grote zalen. De temperaturen variëren van -18°C tot -20°C. Naar wens van de klant kan die hoger of lager ingesteld worden. Zo zijn er bijvoorbeeld voor de farmaceutische industrie vriesruimtes ter beschikking die koelen tot een temperatuur van -32°C.

Snelvriescellen

5.000 m3 opslagruimte

Door uw producten versneld in te vriezen tot in de kern, treedt ijskristalvorming zeer snel op en blijven uw goederen onbeschadigd en hun kwaliteit gegarandeerd. In onze snelvriesruimtes worden uw producten ingevroren tot op uiterst lage temperaturen. De twee snelvriestunnels kunnen dagelijks 200 ton verse producten op een temperatuur van -40 °C brengen met een luchtsnelheid van 6m/seconde. Zo wordt minimaal gewichtsverlies gegarandeerd. Ook de voedingswaarde en alle smaakeigenschappen blijven op deze perfect behouden.

Ontdooicellen

5.000 m3 opslagruimte

Moeten uw goederen onze voorraadplaats als ontdooid product verlaten? Dan onderwerpt Vanden Avenne Vrieshuis uw producten geleidelijk aan een computergestuurd ontdooiproces door middel van moderne ontdooi-installaties. Het tempereren is ideaal voor voedingsmiddelen zoals chocolade, boter, gevogelte, enzovoort.